fredag 7 augusti 2009

Första två sl tävlingarna genomförda!

Hej igen!

Nu har vi genomfört de två första slalomtävlingarna på touren och får snart lämna det dimmiga men ändå trevliga Mt.Buller.

Första tävlingsdagen såg inte ljus ut när vi vaknade kl 07.00. När man tittade ut genom fönstret kunde man knappt se huset brevid. Men det är ju en utomhussport vi håller på med så det var bara att plocka ihop grejorna och dra upp mot backen. De dåliga förhållandena var inte speciellt lätta att tävla i. Dimma och gropig bana var inte en så lyckad kombination. Efter första åket så var varken jag eller Joel så jättenöjda med våra prestationer men laddade om för ett andra åk som för mig ledde till ett antal misstag, stora misstag och en förstörd tävlingsdag. Men det är ju av sina misstag man lär sig. Joel lyckades bättre i andra åket och navigerade sig ner i dimman utan större problem och fick ett helt okej resultat som slutade på runt 55 punkter.

Vinnaren av tävlingen var hemmaåkaren Mike Rishworth som visade sig ha ett utomordentligt lokalsinne och tog sig ner snabbast för hemmabacken.

Tävlingsdag 2 var helt okej, dimman var borta bara lite mulet och snöblint.
Åkningen stämde något bättre för oss båda. Vi låg båda hyfsat till i första åket som var helt okej. Åk 2 var det bara att ösa på allt man hade kvar att ge. Mitt andra åk gick bättre än det första och jag lyckades kapa någon placering och slutade 9:a. Joel som hade topp 5 inom räckhåll crashade dessvärre 4 portar innan mål.

Vinnaren av tävlingen vart den glade Joery Van Rooij från Nederländerna.

Vi hörs snart igen / Jesper och Joel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar